szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

.A zalaegerszegi intézmény második és harmadik szintjét ürítették ki a tűzoltók, mert etilén-oxid ömlött ki a diagnosztikai osztályon - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese szerdán.

Kiürítették a Zala Megyei Kórház egy részét, a zalaegerszegi intézmény második és harmadik szintjét a tűzoltók szerdán, mert etilén-oxid ömlött ki a diagnosztikai osztályon. Személyi  sérülésről nem érkezett információ. Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője azt mondta: az épület érintett két emeletét a tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei átszellőztették. A két szinten csak kórházi dolgozók tartózkodtak, őket elővigyázatosságból küldték ki az épületből. Hozzátette, hogy az etilén-oxid - amelyet sterilizáláshoz használnak - egy palackból szivárgott, amelyet már a tűzoltók kiérkezése előtt elzártak.

A műszaki baleset délelőtt történt. Miután mérgező, robbanás- és tűzveszélyes gázról van szó, a kórház értesítette a katasztrófavédelmet. A szakemberek a tűzoltókkal együtt gépi szellőztetéssel tisztították meg az épület levegőjét, és folyamatos méréseket végeztek, hogy a kiszivárgott etilén-oxid okozhat-e robbanásveszélyt. Kora délutánra a veszély teljesen elmúlt és 14 óra előtt nem sokkal visszatérhettek a dolgozók is az épületbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!