szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A váci és a kalocsai büntetés-végrehajtási intézetben készülnek a rendőrség, majd később rendvédelmi szervek tagjainak egyenruhái és cipői - értesült belügyi forrásokból a Népszabadság.

A napilap szerdai száma ismerteti, hogy a rendőrség januártól folyamatosan lecseréli a közterületeken szolgáló rendőrök úgynevezett bevetési ruháit. Az új egyenruha az ORFK-tól kapott tájékoztatás szerint jobb minőségű, erősebb és tartósabb anyagból készül a jelenleg használatosnál, emellett jobban igazodik majd viselőik elvárásaihoz, azaz kevésbé gátolja a rendőrök mozgását.

A napilap úgy tudja, a későbbiekben valamennyi, a Belügyminisztérium irányítása alá tartó rendvédelmi szerv bevetési ruháját is korszerűbbre cserélik, azaz a büntetés-végrehajtásnál és a katasztrófavédelemnél is ruhacsere lesz az elkövetkező években. Az ORFK közlése szerint 2012-re újul meg teljes egészében a ruhakészlet, körülbelül nyolc-kilencmilliárd forintból.

Takarékossági megfontolásokból az új bevetési ruhákat és cipőket a büntetés-végrehajtás üzemeiben varratják. A büntetés-végrehajtási vállalatok belügyi források szerint olcsóbban dolgoznak az azonos profilú civil vállalkozásoknál (azt nem sikerült kideríteni, hogy mennyivel), emellett e cégek megbízása mellett szólt az is, hogy az állami megrendelések teljesítésével tartósan értelmes munkát tudnak adni az elítélteknek. Az értelmes munka lehetősége pedig nemcsak hogy rabkeresményhez juttatja a fogvatartottakat, de a tapasztalatok szerint csökkenti a belső feszültséget, azaz biztonságosabbá teszi a fegyintézeteket. A két fegyintézethez tartozó bv-vállalatoknál már kiképezték a fogvatartottakat a rendőrruhák és -cipők gyártására, s megvásárolták a termelés megindításához szükséges alapanyagokat is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

Megeszik a gyúlékony növényzetet, így mentik meg a spanyol erdőket a bölények

Megeszik a gyúlékony növényzetet, így mentik meg a spanyol erdőket a bölények