szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Illegális szeszgyártó hálózatot számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói szerda hajnalban. Három megyében egyszerre hat helyszínen tartottak házkutatást és körülbelül 4 ezer liter szeszt foglaltak le.

A NAV csütörtöki közleménye szerint a most leleplezett hálózat már régóta ipari mennyiségben termelte és több megyében terítette a szeszt, jövedéki adót nem fizettek. Jász-Nagykun-Szolnok megyében fogták el a fő elkövetőket, és egy komplett üzemet lepleztek le, benne fémtartályokkal és lepárló rendszerrel. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Hajdú-Bihar megyében további szeszgyártókat kerítettek kézre, itt lepárló berendezést, aromaanyagokat és színezéket foglaltak le. Hajdúszoboszlón öt tő cannabist is találtak, ezért értesítették a helyi rendőröket. Az akcióban három embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként jövedékkel való visszaélés miatt.

A nyomozók összesen 3 ezer 780 liter szeszt és 5 ezer liter alapanyagot találtak, ezek értéke 5 millió forint. A különböző gépek, berendezések és aromák értéke körülbelül 12 millió forint. Az akcióban résztvevő 26 nyomozó és egy kommandós egység 5 millió forint készpénzt is lefoglalt. A gyanúsítottak 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, ha bebizonyosodik bűnösségük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!