szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szilveszter előtt tizenhat csanádpalotai portára tört be két férfi, de mivel nem találtak értékeket, mindegyik helyről üres kézzel voltak kénytelenek távozni; pár nappal később a szomszéd faluban már sikerrel jártak, de a rendőrök rövid idő alatt elfogták őket – tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.

A 47 és egy 29 éves büntetett előéletű férfi a gyanú szerint tizenhat csanádpalotai házba mászott be december 30-án azzal a céllal, hogy élelmiszert vagy kerti szerszámokat lopjon. Lényegében végigjárták a települést, de a bűncselekmények zömét a lakhelyükhöz közeli utcákban követték el, végül azonban semmit sem zsákmányoltak – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az új év második napján aztán a közeli Kövegyen három házban jártak, ott már eredményesebbek voltak: néhány szál kolbászt és kerti permetezőgépet vittek magukkal. A makói nyomozók lakossági bejelentések alapján jutottak el a 29 éves gyanúsítotthoz, akit január 7-én elfogtak, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását. Társát szerdán találták meg a rendőrök, és kezdeményezték az ő előzetes letartóztatását is. A két férfi ellen üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének elkövetése, illetve kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Verne leírta, Bowie elénekelte, Ridley Scott megrendezte - Elon Musk megvalósítja?

Verne leírta, Bowie elénekelte, Ridley Scott megrendezte - Elon Musk megvalósítja?

Egyszerre két autó is a mentők helyére parkolt Szegeden

Egyszerre két autó is a mentők helyére parkolt Szegeden

Szenteltvíz járvány idején: mit tanácsolnak a templomlátogatóknak?

Szenteltvíz járvány idején: mit tanácsolnak a templomlátogatóknak?