szerző:
MTI

Megszüntette a nyomozást a Központ Nyomozó Főügyészség az augusztus 4-én Alsóörs közelében történt lövöldéssel kapcsolatban - közölte Fazekas Géza szóvivő szombaton.

Fazekas Géza azt mondta: a nyomozást még január elején zárták le, az elkövető halála miatt. Az ügyészség szóvivője elmondta: eljárásjogi szempontból ilyen esetben, amikor az elkövető meghal, a hatóság megszünteti az eljárást. A nyomozást azért folytatták mégis, hogy tisztázzák a gyilkosság okát. Hangsúlyozta, hogy az ügyészség csak valószínűségi megállapításokat tett.

Ismertette: a nyomozás során összesen 148 személyt hallgattak ki, több számítástechnikai eszközt és elektronikus adathordozót vizsgáltak meg azért, hogy kiderüljön mi volt az indíték. Mint mondta, nem lehetett megállapítani, hogy az elkövető és a sértett között lett volna kapcsolat. Vizsgálták azt is, hogy az elkövetőnek volt-e esetleg a rendőrséggel vagy az igazságszolgáltatással bármilyen konfliktusa, de erre utaló jelet sem találtak.

A szóvivő elmondta, a valószínűségi megállapítások alapján az elkövető személyiségének vizsgálata során ugyanakkor lehetett arra következtetni, hogy az elkövető készülhetett valamiféle erőszakos cselekményre, öngyilkosságára. Fazekas Géza megjegyezte, az elkövető nem sokkal azelőtt veszítette el munkáját, "közeli hölgy ismerősét".

Augusztus 4-én a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrző feladatot Alsóörsön, amikor rutinigazoltatás céljából megállítottak egy személygépkocsit, amelyben öten utaztak. Az intézkedés közben többször rálőttek a rendőrre, ennek következtében ő és az autóban ülő 21 éves főiskolás meghalt, egy 25 éves férfi pedig súlyosan megsérült.

A bűncselekmény elkövetésével egy svájci-magyar állampolgárságú férfit gyanúsított a rendőrség, illetőleg a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsított férfi öngyilkosságot követett el, holttestét a bűncselekmény helyszínétől mintegy 5-6 kilométernyire találták meg az autójában, Alsóörs és Felsőörs között egy cserjés, bokros területen.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kanadaiak vennék meg a  Paks közeli egykori katonai repülőteret

Kanadaiak vennék meg a Paks közeli egykori katonai repülőteret

Áder János részvétét fejezte ki a Srí Lanka-i áldozatok családtagjainak

Áder János részvétét fejezte ki a Srí Lanka-i áldozatok családtagjainak

Két pályán is vesztésre áll a kormány

Két pályán is vesztésre áll a kormány

Boldog magyar szumósok

Boldog magyar szumósok

Észak-Macedónia: kevesen szavaztak, második forduló lesz

Észak-Macedónia: kevesen szavaztak, második forduló lesz

A kormány bevágta a kiskapukat, de azzal a lendülettel sok értelmes kezdeményezést is letarolt

A kormány bevágta a kiskapukat, de azzal a lendülettel sok értelmes kezdeményezést is letarolt