szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az eddigi vezetés kapott újra bizalmat a következő négy évre a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának alakuló közgyűlésén szombaton, így Heinek Ottó már negyedik ciklusát töltheti a 37 tagú közgyűlés élén.

A német kisebbség Magyarország második legnagyobb lélekszámú kisebbségi közössége. A január 9-i országos választásra az egyedüli listaállító az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesület volt, ennek megfelelően az egyesület jelöltjei kerültek az országos önkormányzatba.

A szombati alakuló ülésen, amelyet a szervezet budapesti székházában tartottak, egyedüli jelöltként Heinek Ottót választották elnöknek, így a kisebbségi vezető már negyedik ciklusát kezdheti meg az önkormányzat élén, a testület elnökhelyettese Knáb Erzsébet lesz, aki ugyancsak ismétel ezen a poszton.

Az idei kisebbségi választások eredményeként országos kisebbségi önkormányzatoknak február 8-áig kell megalakulniuk. Eddig a bolgár, a lengyel és a cigány kisebbség országos önkormányzatának alakuló ülését tartották meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felgyújtotta magát egy férfi egy rendőrőrs előtt Belaruszban

Felgyújtotta magát egy férfi egy rendőrőrs előtt Belaruszban

Csak úgy ömlik a közpénz a Hell Energyre

Csak úgy ömlik a közpénz a Hell Energyre

Belga vagy szerb ellenfele lehet a Fehérvárnak az Európa-ligában

Belga vagy szerb ellenfele lehet a Fehérvárnak az Európa-ligában