szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Schmitt Pál csütörtökön kezdi országjárását, amelynek célja, hogy közvetlenül találkozhasson az emberekkel.

A köztársasági elnök országjáró körútjának több témája lesz, például a gazdaság, a munkahelyteremtés, az oktatás. Az államfő elsőként Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, Miskolc térségébe látogat, amelyet nagyon súlyosan érintett a tavalyi árvíz. A látogatás során valószínűleg a helyi romakérdés is szóba kerül. A köztársasági elnököt elkíséri felesége, Makray Katalin is.

Az államfő és felesége délelőtt érkezik a miskolci városházára, majd Schmitt Pál részt vesz és beszédet mond a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ülésén. A köztársasági elnök a nap folyamán osztályfőnöki óra keretében találkozik a diákokkal és a tanárokkal a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban, majd felkeresi egy autószerelő mester műhelyét.

A köztársasági elnök programja kora délután az árvíz-sújtotta Felsőzsolcán folytatódik, ahol Tóth Lajos József polgármester, Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője és Rácz Miklós, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője tájékoztatja az államfőt az új árvízvédelmi gát építési munkálatairól.

Schmitt Pál ugyancsak délután ellátogat a Bosch cégcsoport miskolci üzemébe, ahol bemutatják az üzem működését és az épülő új üzemszárnyat. A köztársasági elnök ezután szakmai megbeszélést folytat a társaság igazgatójával, a német nagykövetség gazdasági tanácsosával, a német-magyar, valamint a Borsod megyei ipari és kereskedelmi kamarák elnökeivel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala

Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala

Életfogytiglanra ítélték első fokon a kíméletlen csantavéri gyilkost

Életfogytiglanra ítélték első fokon a kíméletlen csantavéri gyilkost

Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a Szputnyik V vizsgálatát

Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a Szputnyik V vizsgálatát