szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

További 10,6 millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg a Fővárosi Bíróság annak a férfinak a perében, akinek az 2006. október 23-i budapesti tüntetésen gumilövedékkel kilőtték a szemét. A felperes korábban peren kívüli egyezségben 4,4 millió forintot már megkapott.

Cs. Attila azért fordult kártérítési keresettel a bírósághoz, mert az Astoria Szállónál tartott Fidesz-gyűlés után, miközben a tömeggel haladt, a Blaha Lujza térnél a rendőrség gumilövedékkel megsebesítette, emiatt elvesztette egyik szemét.

A  Fővárosi Bíróság nem jogerős ítélete szerint a Készenléti Rendőrség megsértette a felperes testi épséghez és emberi méltósághoz fűződő jogát, ezért egyösszegű, 10,6 millió forint nem vagyoni kártérítés és 600 ezer forint perköltség megfizetését írta elő. A felperesnek a rendőrség korábban peren kívüli egyezségben már 4,4 millió forintot kifizetett, a fennmaradó összeget pedig jogerős ítélet esetén kell megfizetnie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt

Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt

Több mint 27 milliárdot fizetne a TikTok, hogy ne induljon ellene per

Több mint 27 milliárdot fizetne a TikTok, hogy ne induljon ellene per

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni