szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik szerint a Németországból indult dioxinfertőzés hosszú távon az egész magyar sertéságazatot veszélyezteti - mondta Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

A jobbikos politikus hangsúlyozta: a dioxinnal szennyezett németországi húsokkal kapcsolatos első hírek megjelenése után szinte azonnal 20-30 százalékkal csökkent a sertésből származó termékek ára. Magyar Zoltán szerint ez elsősorban a hazai termelőket érinti érzékenyen. Súlyosbítja a helyzetet, mint mondta, hogy a 2010-es időjárási viszonyok  miatt megemelkedtek takarmány árak is.

Ezzel együtt valós veszély, hogy 2011-ben az egész sertéságazat nehéz helyzetbe kerül és tovább nő Magyarország importfüggősége - mondta a Jobbik képviselője. Magyar Zoltán hozzátette: pártja azt kezdeményezi, hogy a magyar kormány állítsa vissza az önrendelkezést a mezőgazdasággal kapcsolatban és tegyen meg mindent az import csökkentése és a hazai termelők erősítése érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely speciális szabályokat hozna karácsonyra

Gulyás Gergely speciális szabályokat hozna karácsonyra

Karácsony: Offshore hátterű céggel nem köt szerződést a főváros

Karácsony: Offshore hátterű céggel nem köt szerződést a főváros

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék