szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felülvizsgálták az állami sportlétesítmények biztonságos működtetésének feltételeit.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz (NEFMI) tartozó Nemzeti Sportközpontok (NSK) több olyan ponttal egészíti ki a hozzá tartozó létesítmények használatát biztosító szerződéseket, melyek garantálják, hogy a West-Balkán szórakozóhelyen történtekhez hasonló tragédiára ne kerülhessen sor ezeken a helyeken.

Vígh László, a kiemelt állami tulajdonú sportlétesítményeket kezelő NSK vezetője Czene Attila sportért felelős államtitkár kérésére vizsgálta felül az ingatlanok biztonságos működtetésének feltételeit, s dolgozta ki az új feltételeket - derül ki a NEFMI-nek az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményéből.

"Így az NSK, mint szolgáltató, mostantól a szerződésekben minden esetben tájékoztatja az igénybevevőket az ingatlan maximális befogadóképességéről, továbbá rögzítik azt, hogy a maximális létszámot meghaladó személyek beengedéséért egyértelműen az Igénybevevő tartozik fokozott felelősséggel" - áll a közleményben.

A szerződéskötéssel egy időben az igénybevevők megkapják a létesítmény tűzvédelmi szabályzatát, tűzvédelmi tervét, menekülési tervét és a menekülési útvonalak leírását, s a szerződés tartalmát kötelesek lesznek betartani és betartatni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!