szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ezen a héten újabb hat fatolvajt fogtak el Nógrád megyében, közülük két férfit, aki 2500 forint értékben lopott fát, 50-50 ezer forint pénzbírságra ítélt a bíróság.

Az idén korábban már 14 fatolvaj ellen indítottak eljárást Nógrádban. A bíróság pénteken 50-50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a két férfit, akit egy salgótarjáni erdőrészben értek tetten a rendőrök kedden. A két férfi két akácfát lopott el 2500 forint értékben.

Akácfát vágott ki engedély nélkül két sóshartyáni férfi is szerdán a falu külterületén, őket akkor érték tetten, amikor szánkóval húzták el a fát. A kéziszerszámokat, a szánkót és a mintegy kétezer forint értékű fát is lefoglalták, a 32 éves férfiak ellen szabálysértési eljárást indítottak.

Egy 24 és egy 27 éves nézsai férfi ellen lopás miatt indítottak eljárást. A csütörtökön előállított két férfi az elmúlt hetekben 150 ezer forint értékű fát lopott el a falu külterületén lévő erdőből, az engedély nélküli fakitermelést a tulajdonos vette észre.

A nézsai férfiaknál házkutatást is tartottak, és két motoros fűrészt is lefoglaltak tőlük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fürjes Judit Vélemény

Versenyben a fatolvajokkal: eltűnnek az erdők Ózd környékéről

Földcsuszamlástól félnek az Ózd mellett lévő Farkaslyukon élők, de veszélybe kerülhet a település ivóvízellátása és több lakóház is, miután az Egererdő Zrt. néhány napja a falu fölött magasodó hegyoldalon fakitermelésbe kezdett. Mintha csak versenyeznének a fatolvajokkal, akik már alaposan megritkították az egykor festői környék erdeit. A helyszínen próbáltunk utánajárni, mi folyik erdőgazdálkodás helyett ezen a vidéken?