szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rendőrökkel és vasútőrökkel megerősített jegyellenőrzést tart a MÁV az elővárosi vonalakon jövő szerdától péntekig, hogy csökkentse a bliccelés arányát.

A vasúttársaság közleménye szerint az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók több milliárd forintos kárt okoznak a vállalatnak. Kárt okoznak azok az utasok is, akik a jogosultságuknál nagyobb kedvezményt vesznek igénybe. A jelenség a budapesti elővárosi közlekedésben, illetve az ünnepek időszakában zsúfolttá váló vonatokon tapasztalható leginkább - olvasható a közleményben.

A fokozott ellenőrzésre elsősorban a Budapest-Piliscsaba-Esztergom, Budapest-Vác-Szob, Budapest-Veresegyház-Vác és Budapest-Lajosmizse vonalon kell számítani. Hangsúlyozták, hogy az elmúlt időszakban több intézkedést is hoztak a bliccelés visszaszorítására: a főpályaudvarokon peronkapus rendszert alakítottak ki, illetve a szigorították a jegyellenőrzést. Ezt erősítik tovább rendőrök és vasútőrök bevonásával az elővárosi vonalakon jövő szerdától péntekig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Barátja nevével bliccelt, de lebukott

Rendszeresen a barátja nevét és címét diktálta be egy nyíregyházi fiú a jegyellenőröknek, amikor jegy nélkül utazott a tömegközlekedési eszközökön. Hamarosan azonban lebukott - írja a rendőrség honlapja, police.hu.

Hírszerző/FH Itthon

A MÁV ismét bekeményít a bliccelők ellen

Folytatják a peronkapus ellenőrzést szerdától a budapesti pályaudvarokon. A vasúttársaság vissza akarja szorítani a bliccelést. A jövőben további peronkapuk felállítását tervezik.