szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A párt a következő időszakban az antikorrupciós csomagjának további részeit készül a Ház elé terjeszteni.

Pénteken egész napos frakcióülést tartott a parlament tavaszi ülésszakára készülve az LMP. A párt a következő időszakban az antikorrupciós csomagjának további részeit készül a Ház elé terjeszteni. Emellett az igazságügyi szervek működésével kapcsolatban is javaslatokat tesznek és folytatják a női esélyegyenlőség megteremtéséért megkezdett munkájukat.

Az LMP idén január végén már tartott egy frakcióülést, pénteken pedig egész nap értekezett a képviselőcsoport - mondta el a párt felkészüléséről Schiffer András. A frakcióvezető hozzátette, hogy a különböző kabineteken belül is zajlik a munka. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, hogy már eddig is nyújtottak be törvényjavaslatokat, hétfőtől pedig a képviselőcsoport belső szervei, már "parlamenti üzemmenet" szerint dolgoznak.

Elmondása szerint egyelőre még nem dőlt el, hogy a tavaszi ciklus során pontosan milyen témákban készítenek törvényjavaslatokat, de több olyan kérdéskörrel is foglalkozni fognak, amelyek már ősszel is napirendre kerültek náluk. Ezek között említette, hogy az antikorrupciós 12 pontjuk további elemeit terjesztik be a Ház elé. Szavai szerint meglepetten látták, hogy az "elszámoltatással fenyegetőző" Fidesznek nincs antikorrupciós stratégiája, ezért kénytelenek voltak ők előállni egy sajáttal.

Lehetséges törvényjavaslataikat nagy vonalakban vázolva azt mondta, azokban alternatívát akarnak teremteni a Fidesz "igazságtalan, neokonzervatív gazdaságpolitikájával szemben". Kitért arra is, hogy várhatóan a rendészeti, igazságügyi szervek működésével, az igazságügyi tájékoztatással kapcsolatban is beterjesztenek majd javaslatokat, illetve folytatják a női esélyegyenlőség megteremtéséért megkezdett munkájukat.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oltóközponttá alakítja irodái egy részét a Google

Oltóközponttá alakítja irodái egy részét a Google

Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Nyolc és fél milliónyi régészeti lelettel bukott le egy csempész

Nyolc és fél milliónyi régészeti lelettel bukott le egy csempész