szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bakács Tibort, a médiatörvény elleni tüntetések egyik szószólóját lopáson kapták péntek este a budakeszi Tescóban - közölte a Blikk. Bakács a lapnak elismerte, hogy egy alig több mint kétezer forint értékű téliszalámival a zsebében sétált ki az üzletből fizetés nélkül.

"Éhes voltam és nem volt pénzem kajára. Nem vagyok egy gyakorlott tolvaj, ezért amikor mentem kifelé, lebuktam, mert besípolt a rendszer. Én ugyanis már régen nem vagyok az a foglalkoztatott újságíró" - idézte a lap Bakácsot, aki a Blikknek azt mondta, teljes mértékben vállalja tettéért a felelősséget. "Az egész ügy húsz perc alatt lezajlott, a biztonságiak nagyon kedvesek voltak, bekísértek egy szobába, majd megtették a feljelentést. Én vállaltam a dolgot, hiszen valóban elkövettem" – emlékezett vissza a történtekre Bakács, akit a lap telefonon ért el otthonában.

A rendőrség ugyan a nevet nem árulta el hivatalosan, tájékoztatásukból kiderült, valóban történt ilyen eset péntek este az áruházban, és a zéró tolerancia elvét követve eljárás is indult az újságíró-kritikus ellen - tette hozzá a Blikk. "Egy szupermarket biztonsági szolgálata tett feljelentés a Budaörsi Rendőrkapitányságon. A feljelentést szabálysértési értékre – amely 20 ezer forint alatt van – elkövetett lopás miatt tették" – mondta Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Bakács Tibor tettéért a Blikk szerint maximum 60 napos elzárásra vagy pénzbüntetésre számíthat.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!