szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz alelnöke szerint a Zuschlag-ügyben született jogerős ítélet után az MSZP-nek döntenie kell: megújul, és nem ad többet politikai szerepet Gyurcsány Ferencnek és Mesterházy Attilának, vagy továbbra is úgy gondolja, hogy a keresztapák mindig megússzák.

Kósa Lajos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a magyar politikában vízválasztó Zuschlag-ügyben hozott január 31-i jogerős ítélet után a szocialisták már nem hivatkozhatnak az ártatlanság vélelmére, hanem állást kell foglalniuk.

Szerinte ha valóban egy megújuló MSZP szeretne a választók elé állni, akkor Gyurcsány Ferencnek és Mesterházy Attilának, az ifjúsági tárca korábbi vezetőinek nem lehet politikai szerepet adni a továbbiakban. Ha viszont nem akarnak megújulni, és továbbra is úgy gondolják, hogy a kishalak időnként lebuknak, "van ilyen", de a keresztapáknak mindig meg kell úszniuk, akkor az említett politikusok még szép karrier előtt állnak az MSZP-ben - fejtette ki, hozzátéve, érdeklődve várják a szocialisták véleményét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!