szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vádat emelt a kaposvári ügyészség egy helyi házaspár ellen, akik több embert tartottak rabszolgasorban.A vádemelésről a Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön tájékoztatta az MTI-t.

 Egy másik család három tagja - apa, fia és annak élettársa - ellen szintén személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőper a Kaposvári Városi Bíróságon. A közlemény szerint ezúttal is - csakúgy, mint a már bírósági szakban lévő ügyben - a személyi szabadságnak aljas célból, a sértett sanyargatásával, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett megsértése és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. 

A férj elsőrendű vádlottként, míg a feleség - aki tudott a sértettek fogva tartásáról és annak körülményeiről - másodrendű vádlottként áll majd a bíróság elé.

Az ügyészség közlése szerint a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi munkalehetőséget ajánlva kifejezetten hajléktalan embereket keresett meg, azt ígérve nekik, hogy családi házában elszállásolja őket. E helyett a két sértettet az ingatlanján lévő deszkából és fémlapokból összerakott, folyóvíz, illemhely és fűtés nélküli bódéban tartotta, ahol éjszakára bezárta őket, nehogy megszökjenek. 

A szabadságuktól megfosztott embereknek a ház körüli munkákat kellett elvégezniük, amiért fizetséget nem kaptak, ételt is naponta csak egyszer. Fogvatartójuk rendszeresen bántalmazta, fenyegette őket. A két férfi többször is megszökött, de az elsőrendű vádlott mindig megtalálta őket, és ekkor félelmükben visszamentek vele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!