szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP véleménye szerint nagyon sokan vannak már a Fidesz-KDNP soraiban, akik az elmúlt hetekben, hónapokban hiteltelenné, méltatlanná váltak arra, hogy a magyar embereket az Országgyűlésben képviseljék – jelentette ki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a párt szóvivője.

Török Zsolt az eseményen a fideszes Lázár János, Selmeczi Gabriella, Budai Gyula, Szijjártó Péter, Balsai István és a KDNP-s Pálffy István nevét említette. Miközben az embereknek csökkenő nettó bérrel, növekvő benzin-, gáz- és villanyárral kell megküzdeniük, a felsorolt képviselők egyre jobban élnek - mondta.

Szavai szerint miközben a Fidesz frakcióvezetője "arról papol a parlamentben", hogy megvédik az embereket, eközben valójában a saját érdekében cselekszik, mert havonta 600 ezer forintért bérelnek neki egy "szuper járgányt", amelyre lézerblokkolót szereltek. Bár a törvények a szerkezetet nem tiltják, ha valaki arról beszél, hogy mindenkinek be kell tartania a törvényeket, akkor nem illik olyan eszközt használni, amelyik arra szolgál, hogy hogyan lehet megúszni a büntetést és áthágni a szabályokat - jegyezte meg. Kitért arra is, hogy Lázár János sajtóhírek szerint a rokkantak számára fenntartott parkolóhelyet is igénybe vette. 

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízottról azt mondta, ő az, aki segédkezett a kormánynak "lenyúlni" az emberek nyugdíjmegtakarításait, és öt éve görget maga előtt egy kétmillió forintos illetéktartozást, ami "minimum pofátlanság". Budai Gyula kapcsán megemlítette, hogy az elszámoltatási kormánybiztos a közszférában megállapított kétmilliós bérplafont közel negyedmillió forinttal lépi át. Szijjártó Péterről közölte, hogy a miniszterelnök szóvivője Lázár Jánoshoz hasonlóan "egyszer már maga is belekeveredett Audi-ügybe", mert korábban a győri női kosárlabdaklub biztosított számára havi háromszázezer forintos bérleti díjért egy autót; emellett a tavalyi évben ő is a kétmillió forintos bérplafont meghaladó jövedelmet kapott.

Az ellenzéki szóvivő azt is mondta, hogy tavaly nyári kijelentéseivel Szijjártó Péter és Kósa Lajos debreceni polgármester minden egyes devizahiteles családnak húszezer forintot meghaladó kárt okozott. Kitért arra is, hogy több kormányzati szereplő rokona is állami állásba került, ilyen például Pálffy István felesége, vagy Balsai István fia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakab Ferenc: Rá fog menni az évünk a járványra

Jakab Ferenc: Rá fog menni az évünk a járványra

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt