szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Egy év börtönt kapott, két évre felfüggesztve az a fiú, aki február elején fojtogatta tanárát a kiskunhalasi szakközépiskola tanműhelyében. A Kiskunhalasi Bíróság ítélete jogerős.

A iskola tanműhelyében február másodikán tört ki verekedés, a délelőtti gyakorlati oktatáson. Az 57 éves oktató ezt észrevette, odalépett, hogy szétválassza a diákokat, az egyik fiatal ekkor fordult ellene.

A 18 éves fiú a bíróságon elmondta, hogy az osztályteremben többen közrefogtak egy diákot, akit rugdostak és bekötötték a szemét. A tanárt az egyik diáktársuk hívta, hogy válassza szét a rendbontókat. Miután a tanár belépett a terembe - a fojtogató fiú elmondása szerint - több olyan osztálytársát is leszidta, aki nem vett részt a bántalmazásban, majd megfogta őt a kabátjánál. A fiú ezen háborodott fel, megfogta a szakoktató nyakát és fojtogatni kezdte, de a tanár, segítséget kért a teremben lévő gyerekektől és kiszabadította magát. Az oktató nem sérült meg. A tárgyaláson a rátámadó diák bocsánatot kért.

A fiút közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett erőszak miatt ítélték jogerősen, felfüggesztett börtönbüntetésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Napokig várta a kórház előtt a gazdáját egy kutya Törökországban

Napokig várta a kórház előtt a gazdáját egy kutya Törökországban

Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált

Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált

Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, vasárnap már havazhat

Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, vasárnap már havazhat