szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Uzsorásokat fogtak el a rendőrök szerdán Ózdon; a férfit és a nőt több rendbeli uzsora-bűncselekmény és több rendbeli zsarolás elkövetésével gyanúsították meg, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat - közölte a rendőrség csütörtökön.

Az elkövetők általában 30 ezer forintot adtak kölcsön 50 és 100 százalék közötti kamattal, az összeg pedig havonta folyamatosan kamatos-kamattal, az uzsorások által önkényesen megállapított több tízezer forinttal növekedett. Volt olyan, amikor egy-két év alatt elérte a 450 ezer és 1 millió 200 ezer forint közötti összeget - ismertette Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ha valaki eleget tett "fizetési kötelezettségének", akkor sem menekülhetett, hiszen minden hónapban megjelent a sértetteknél az uzsorások egyike és újabb és újabb pénzt követelt tőlük. Ennek megtagadása esetén súlyos, élet és testi épség elleni bűncselekmények elkövetésével fenyegették meg őket, így újra és újra fizettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

Doku360: Nem tudom, hogy fel tudnám-e adni

Doku360: Nem tudom, hogy fel tudnám-e adni

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól