szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hatályos médiatörvény közös, interneten zajló kijavítását kezdeményezi a Majtényi László vezette Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet (EKINT).

A mediatorveny.eu oldalon elsősorban jogászok, újságírók közreműködését várják a különleges vállalkozáshoz. Regisztrálás és bejelentkezés után bárki átírhatja, szerkesztheti a hatályos normaszöveget, ha a változtatásokat meg is indokolja. Noha az EKINT legszívesebben teljesen új médiaszabályozást készítene, mostani kezdeményezését "inkább komoly, mint ironikus" munkának tartja.

Az EKINT jó hírként fogadta, hogy a magyar kormány az illetékes EU- biztosnak írt levele szerint immár hajlik a médiáról szóló törvények módosítására. AZ EKINT álláspontja szerint a jogállamiság alapértékeit, az Alkotmánybíróság fontos határozatait sértő hatályos médiaszabályozást egészében kellene hatályon kívül helyezni, és helyette új szabályozási filozófia alapján új törvényt alkotni, mégis, - mint közölte - "inkább komoly, mint ironikus közös munkára", a hatályos törvény hibáinak kijavítására hívja a közönséget, mindenekelőtt a szakmabeli jogászokat, újságírókat a mediatorveny.eu internetes oldalon. Az EKINT a honlapon a hatályos törvény hibáit kijavító javaslatokat vár, amelyeket a nemzetközi és a hazai alkotmányos követelmények figyelembevételével moderál. A javaslatok megfogalmazóit arra kéri, hogy - lehetőleg - adják nevüket a javaslataikhoz. A munkát az EKINT részéről Polyák Gábor, Majtényi László és Szabó Máté Dániel koordinálja.

Az oldalon meghatározott tematika szerint olvashatók a most hatályos normaszövegek, amelyeket a regisztrált és bejelentkezett felhasználók átírhatnak, átszerkeszthetnek. Bejelentkezés nélkül csak olvasni lehet a szövegeket. A változtatásokat indokolni kell. A szerkesztés-történet utólag is visszakövethető, a különböző szövegállapotok összehasonlíthatók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

„A médiatörvény már nem csak Magyarországról szól”

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője úgy nyilatkozott az InfoRádió Aréna című műsorénak, hogy vannak veszélyei a párt keddi parlamenti kivonulásának, de a társadalmi konszenzus kellene, hogy számítson, nem a matematikai többség.

hvg.hu Napi merítés

Miről nem szól a médiatörvény?

Számos cikk és elemzés született már arról, hogy a médiatörvény mit, hogyan tartalmaz, de arról nem esett szó, hogy miről nem szól a médiaalkotmányunk. A Méltányosság-blog legfrissebb bejegyzésének a szerzője ezt próbálja pótolni.

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban

Supermant csinált Orbán Viktorból drMáriás

Supermant csinált Orbán Viktorból drMáriás