szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fertőző agyhártyagyulladást diagnosztizáltak egy gyermeknél a Borsod megyei Kazincbarcikán, a 12 éves fiút csütörtök este óta a miskolci gyermek-egészségügyi központban ápolják, állapotáról szülői kérésre nem adnak információt.

Göndör Judit, a helyi önkormányzat szóvivője elmondta: a február végi halásztelki eset után a Borsod megyei Kazincbarcikán is kórházba került egy gyermek, akinél fertőző agyhártyagyulladást állapítottak meg. Az iskolát, ahol tanul, az ÁNTSZ szakemberei fertőtlenítették, osztálytársait, a vele szoros kapcsolatban állókat pedig azonnal antibiotikumos kezelésben részesítették.

Az eset miatt az intézményben tanuló diákok szülei azonnal írásos tájékoztatót kaptak, és azon települések polgármestereit is értesítették, amelyekből oda járatják iskolába a gyerekeket. Közleményükben nyomatékosan felhívták a figyelmet arra, hogy a legkisebb tünet jelentkezése esetén is fontos az azonnali szakorvosi vizsgálat.

Megelőző jelleggel a helyi sajtón keresztül a városlakókat is informálták az esetről, hogy a betegség továbbterjedését és az esetleges pánikhelyzet kialakulását megakadályozzák. Az iskola vezetői minden ilyenkor szükséges intézkedést megtettek, remélik, hogy diákjuk mihamarabb felgyógyul, és másnál nem jelentkezik majd a súlyos betegségre utaló tünet - mondta Göndör Judit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump karácsonyi búcsúajándéka: sortűzzel és gázzal is kivégezhetik a halálraítélteket

Trump karácsonyi búcsúajándéka: sortűzzel és gázzal is kivégezhetik a halálraítélteket

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya