szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Salgótarjánban nem csak a polgármesternek, de a két alpolgármesternek is életbiztosítást fizet az önkormányzat - közölte az MSZP frakcióvezető-helyettese a jegyző tájékoztatása alapján.

Huszár Máté - aki egyben a pénzügyi bizottság elnöke is - elmondta: kérdésére Gaál Zoltán, Salgótarján jegyzője írásban azt válaszolta, hogy az önkormányzat Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) polgármester részére havi 130 ezer forint, Eötvös Mihály (független) és Fenyvesi Gábor (Fidesz) alpolgármesterek részére havi 80 ezer forint összegű életbiztosítást kötött a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-nél.

Megfogalmazása szerint több mint pofátlanság ilyen, költségvetéshez kapcsolódó, intézménybezárásokat tartalmazó intézkedési terv mellett havi 290 ezer forintot életbiztosításra költeni. Az ellenzéki politikus szerint a döntés valószínűleg arról szól, hogy a városvezetőknek a jogszabály szerint végkielégítés jár, amit 2 millió forint fölött 98 százalékos különadó terhel, és ezt váltják ki az életbiztosításból összegyűlt pénzzel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zalaegerszegen tesztelték a közel 2000 lóerős horvát hiperautót

Zalaegerszegen tesztelték a közel 2000 lóerős horvát hiperautót

Sztárséfek tanítanak a fenntartható főzés praktikáira

Sztárséfek tanítanak a fenntartható főzés praktikáira

Két éve gyakornok volt, most genfi konzul lett egy KDNP-s képviselő lánya

Két éve gyakornok volt, most genfi konzul lett egy KDNP-s képviselő lánya