szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hozzávetőleg harminc illegális lakásfoglaló költözött be a miskolci avasi lakótelep egyik üresen álló lakásába - hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. A csatorna szerint a kiköltöztetés napján a lakásfoglalók "elszivárogtak", vádemelés az ügyben áprilisban lehet.

"Nem kérdeztek semmit, egész egyszerűen csak beköltöztek. Az avasi lakótelep egyik üresen álló lakása olyan volt a számukra, mint egy főnyeremény. Könnyen jött, és ami a legfontosabb: egyetlen fillérjükbe sem került. Talán fel sem tűntek volna senkinek, ám ők hangosan szerettek örülni a megszerzett javaknak: az avasi panelben volt buli, késelés, liftrongálás és befizetetlen csekkek is" - írja honlapján az MR1-Kossuth Rádió.

A lakók azt mondják, az önkényes lakásfoglalók, akik egy elhunyt tizedik emeleti ingatlanába költöztek be, lehettek vagy harmincan. Nem fizettek semmiért, és megkeserítették az ott lakók hétköznapjait: piszkot csináltak, hangoskodtak, a lakókat rendszeresen fenyegették, a liftet elrontották, hetek óta nem működik. A kiköltöztetés napján elszivárogtak, az önkormányzat munkatársai pedig az alapos fertőtlenítés után lakatot és vaspántot tettek az ajtóra.

Varga Gábor, a térség önkormányzati képviselője a helyszínen azt mondta, a gond az, hogy a kiköltöztetéshez bizonyítani kell, hogy a lakók jogtalanul költöztek be a lakásba. Jelenleg az ügyészségen tart az ügy, vádemelés talán áprilisban jöhet. A megnyugtató megoldást ebben az esetben nehezíti az is, hogy a lakással kapcsolatban egy hagyatéki eljárás is folyik - tette hozzá a politikus, aki a gondokat látva törvénymódosítást is javasol: azt szeretné, ha a szociális ellátásból is letilthatók lennének a károkozás költségei.

Halgassa meg itt az MR1-Kossuth Rádió összeállítását!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A CDU saját elnökét javasolja kancellárnak

A CDU saját elnökét javasolja kancellárnak

Mécsesekkel emlékezett az ellenzék a járvány 25 000 áldozatára a parlamentnél

Mécsesekkel emlékezett az ellenzék a járvány 25 000 áldozatára a parlamentnél

Nem engedték be Navalnijhoz az orvosait, betiltották az érte szervezett tüntetést

Nem engedték be Navalnijhoz az orvosait, betiltották az érte szervezett tüntetést