szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A közigazgatási tárca szerint a közigazgatás átalakítása során bizonyos feladat-átcsoportosítások lesznek, az új önkormányzati törvényt a Belügyminisztérium dolgozza ki.

A kormánynak nincs olyan terve, hogy felszámolja a főváros önkormányzatát, vagy megszüntesse a budapesti kerületeket - cáfolta a Blikk ezzel kapcsolatos pénteki írását a közigazgatási tárca miniszteri sajtóosztálya.

Megerősítve, hogy a közigazgatás átalakítása során bizonyos feladat-átcsoportosítások lesznek - hozzá tették, hogy az új önkormányzati törvényt a Belügyminisztérium dolgozza ki.

A Blikk pénteken kormányzati forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a kormány elképzelései között szerepel: vagy felszámolnák a főváros önkormányzatát úgy, hogy a közgyűlés feladatait a Budapest Főváros Kormányhivatal veszi át, vagy a kerületi önkormányzatokat szüntetnék meg, minden feladatot a főpolgármesternek és helyetteseinek adva. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Három évet kaphat a férfi, aki a Parlament lerohanásával fenyegetőzött

Három évet kaphat a férfi, aki a Parlament lerohanásával fenyegetőzött