szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A főváros vezetői a Ferenc körút-Üllői út kereszteződést neveznék el Elvis Presley térnek.

A szóba került helyszínek között az internetes szavazáson első helyen a Margit híd budai hídfője végzett, de a főváros vezetői nem azt tartják a legmegfelelőbbnek. Szűcs Somlyó Mária, a Városháza kommunikációs igazgatója a Margit híd budai hídfőjének erős lengyel kötődésére hivatkozott. Egyúttal azt javasolják a közgyűlésnek, hogy a szavazáson még dobogós VIII-IX. kerületi helyszínt, a Ferenc körút-Üllői út közötti részt nevezzék el Elvis Presley-ről - közölte a kommunikációs igazgató.

Tarlós István főpolgármester március elején jelentette be, hogy Elvis Presley-ről neveznek el teret, illetve útkereszteződést Budapesten, és díszpolgárrá is avatják. A lehetséges helyszínekről a Budapest portálon indult szavazás, tizenkét budapesti, eddig névtelen közterület közül lehetett választani március 15-éig. A szavazás eredményét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. 

Tarlós István korábban úgy nyilatkozott, hogy az amerikai énekes emlékét azért akarja megőrizni a magyar főváros, mert Elvis Presley az 1956-os forradalom idején kiállt a magyarok mellett; 1957 januárjában egy televíziós műsorban a Béke a völgyben (Peace In The Valley) című dal éneklésekor műsorvezetőjével arra kérte a nézőket, adakozzanak a nehéz helyzetbe került magyaroknak, és küldjenek nekik csomagokat. A főváros vezetői javasolják azt is, hogy Elvis Presley-t a magyarországi forradalom eszméivel való őszinte együttérzéséért, az áldozatok megsegítése, továbbá a forradalom eseményeinek amerikai népszerűsítésében vállalt kiemelkedő szerepéért (post mortem) Budapest díszpolgárává avassa. A főpolgármester korábban bejelentette azt is, hogy a márciusi közgyűlésen "csomagban" módosítaná több közterület elnevezését, és ugyanakkor le akarja venni a díszpolgárok listájáról Sztálint, Haynaut és Bach osztrák belügyminisztert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világon elsőként végeztek kettős váll- és karátültetést Franciaországban

A világon elsőként végeztek kettős váll- és karátültetést Franciaországban

Már a brazil koronavírus-mutáció is megjelent az Egyesült Királyságban

Már a brazil koronavírus-mutáció is megjelent az Egyesült Királyságban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban