szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fórumon felszólaló 10-12 falubeli úgy nyilatkozott, hogy sokat javult a közbiztonság a településen.

Az elszaporodott lopásokra, betörésekre, a "cigányság agresszivitására" panaszkodtak a gyöngyöspataiak a községben szerdán megrendezett falugyűlésen.

A fórumon felszólaló 10-12 falubeli úgy nyilatkozott, hogy sokat javult a közbiztonság a településen, amióta a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőrszolgálatot teljesít. A járdákon lehet közlekedni, és nem érik az időseket "folyamatos inzultusok a cigányság részéről" - mondták a hozzászólók.

A helyi művelődési ház zsúfolásig megtelt színháztermében megrendezett fórumon a Jobbik helyi vezetője, Juhász Oszkár bejelentette: a község 2800 lakosa közül már 1005-en írták alá azt ívet, amelyben kérték, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület továbbra is lásson el járőrszolgálatot a településen.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március eleje óta járőröznek 2800 lakosú Heves megyei Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője kijelentette, azt üzenik valamennyi cigány embernek, hogy a Jobbiktól nem kell félni. Egyben felszólította a becsületes cigány embereket, hogy "álljanak közéjük és rekesszék ki maguk közül a bűnözőket".

A korábbi és a jelenlegi kormánypártokat egyaránt felelősnek nevezte a "cigány-magyar együttéléssel" kapcsolatban kialakult, szerinte már-már tarthatatlan helyzetért. A Fidesz-KDNP-t struccpolitikával vádolta.

Juhász Oszkár az MTI-nek a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület gyöngyöspatai jelenlétéről korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról és a bűncselekményekkel helyi cigányokat vádolják.

A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a településen. Vona Gábor a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetés" volt a községben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Az orosz vakcinafejlesztő szerint még nem mérték fel teljesen a Szputnyik V hatását a krónikus betegségben szenvedőknél

Az orosz vakcinafejlesztő szerint még nem mérték fel teljesen a Szputnyik V hatását a krónikus betegségben szenvedőknél

Késes támadás történt Frankfurtban

Késes támadás történt Frankfurtban