szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Az egyesület nem értesítette az önkormányzatot, hogy ilyen szándéka lenne.

Az elmúlt napokban a sajtóban megjelentek olyan hírek, hogy a gyöngyöspatai eseményekhez hasonlóan a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület áprilisban Hajdúhadházon szeretne két hétig megerősített járőrszolgálatot ellátni.

A kezdeményezésről a hajdúhadházi Városi Önkormányzat semmilyen hivatalos értesítést nem kapott - közölte a Független Hírügynökséggel Csáfordi Dénes (Fidesz-KDNP) polgármester. Hozzátette: az önkormányzat részéről semmilyen megkeresés vagy segítségkérés nem történt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület felé a közbiztonság javítása érdekében. Hajdúhadházon a városi rendőrkapitánysággal együttműködve az Országos Polgárőr Szövetség helyi szervezete is lát el polgárőri feladatokat.

A polgármester leszögezte: a közbiztonság helyzetéről szívesen nyilatkozik, de a sajtóban felröppent hírekre hivatalos megkeresés hiányában nem kíván reagálni.

A Független Hírügynökség helyi romákat is megkeresett, ők nem kívántak nyilatkozni, de egyikük név nélkül elmondta: szerinte a közbiztonság fenntartása a rendőrség feladata. A hírügynökség szeretné megszólaltatni valamelyik helyi roma vezetőt is azzal kapcsolatban, mi a véleménye arról, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőrszolgálatra készül a településen, de egyelőre nem sikerült egyiküket sem elérni.  
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt