szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elhagyták a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület (SZJPE) tagjai a Heves megyei Gyöngyöspatát csütörtök este - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. Sajtóhírek szerint Hajdúhadházon folytatnák a járőrözést, a Hajdú-Bihar megyei város polgármestere máris közölte, nem hívták az egyesületet a településre.

A Gyöngyöspatáról távozó egyesület vezetője, László Attila azt is tudatta, hogy szimpatizánsaik bevonásával megszervezik az SZJPE helyi csoportját, amely a jövőben is járőrszolgálatot lát el a községben - mondta el Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Készenléti Rendőrség munkatársai továbbra is fokozott ellenőrzést végeznek a településen - tette hozzá a szóvivő. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március eleje óta járőröztek a 2800 lakosú Heves megyei Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

A Jobbik helyi vezetője, Juhász Oszkár az MTI-nek korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról, és a bűncselekményekkel helyi cigányokat vádolnak.

A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint mintegy ezer ember részvételével - demonstrációt tartott a faluban. Vona Gábor, a párt elnöke akkor úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetés" volt a községben.

Csáfordi Dénes (Fidesz-KDNP), Hajdúhadház polgármestere csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy nem hívták a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet járőrözni a városba, az egyesület nem is értesítette erről a szándékáról az önkormányzatot. A polgármester azokra a sajtóhírekre reagált közleményében, amelyek szerint áprilisban két héten át a gyöngyöspataihoz hasonló járőrszolgálatot tervez Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. Hajdúhadházon a közbiztonság fenntartásáért az önkormányzat a rendőrséggel és a helyi polgárőr szervezettel működik együtt - jegyezte meg a polgármester.

A cigány kisebbségi önkormányzat kész ellentüntetéssel megakadályozni a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület fellépését Hajdúhadházon - közölte több portál beszámolója szerint Bernát Bálint, a hajdú-bihari szervezet elnöke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve

A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve