szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három személy ellen emelt vádat a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség tavaly amiatt, hogy 2009-ben rátámadtak a nagykátai rendőrökre – tudta meg a hvg.hu egy interneten terjedő körlevél állításai után nyomozva.

Szerkesztőségünkhöz ma eljutott egy interneten keringő körlevél, amely egy sajtó által "elhallgatott" hír miatt hitetlenkedik. A levél szerint több száz roma rontott a nagykátai rendőrkapitányságra, miután egy járőr előállított egy gyereket, akinek családtagjai - sérelmezve az intézkedést - a kapitányságon lévő rendőrökre támadtak. A levél szerint akkora volt a felfordulás, hogy az egyenruhásoknak a Készenléti Rendőrségtől kellett erősítést hívniuk.

Mivel a történtek ideje nincs megjelölve, megkerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot. Belicza Andrea szóvivő elmondta, az incidens még 2009 őszén történt. Az esetről beszámoló levél azonban a mai napig kering az interneten, azt sugallva, hogy az incidenst a sajtó szándékosan elhallgatja. Rákeresve a történtekre azonban hamar kiderül, hogy bár a kezdeti időkben a média valóban nem tudott az esetről, az Index aztán - még 2009 novemberében - cikket írt az incidensről.

Kíváncsiak voltunk az ügy jelenlegi állására is, ezért megkerestük a Pest megyei főügyészt. Szabó Ferenc tájékoztatása szerint hatósági eljárás megzavarásának csoportosan elkövetett bűntette miatt végül három ember – R. László, R. István és R. Pál ellen – emeltek vádat tavaly szeptember 24-én. Szabó Ferenc megjegyezte, a családtagok nem okoztak kárt a rendőrség eszközeiben és épületében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar kormány is elítéli Navalnij letartóztatását

A magyar kormány is elítéli Navalnij letartóztatását

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse

Elrendelték M. Richárd letartóztatását

Elrendelték M. Richárd letartóztatását