szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (a Gemenc, a Kapos és a Pannon Volánnál működő szakszervezetek szövetsége) pénteken tartotta évi rendes választmányi ülését, amelyen a testület megerősítette a szövetség bérkövetelését, így egységesen mindhárom Volán társaságnál havonta 11.700 forint/fő bérfejlesztést kívánnak elérni.

Dobi István, az AKSZSZ elnöke az MTI-nek pénteken késő este eljuttatott közleményében kiemelte: a szakszervezeti szövetség, ha kell, a bérkövetelését minden törvényes eszközzel kikényszeríteni a munkáltatóknál. Kevesebb mértékű bérfejlesztést a tagszervezetek nem fogadhatnak el, és nem köthetnek megállapodást a munkáltatóval 2011-re, a bérharcot addig kell folytatni, míg az eredményre nem vezet - olvasható a szövetség elnökének közleményében.

A bérfejlesztés kikényszerítésére meghirdetett sztrájkhoz, sztrájkokhoz kapcsolódó elégséges szolgáltatások mértékének megállapítását - a 2011. március 31-ére meghirdetett sztrájk meghiúsulása esetén - addig kell az illetékes munkaügyi bíróságoknál kérni, ameddig a sztrájk megtartását jogszerűen nem tudják a tagszervezetek a szövetség koordinálásával megtartani - áll a szakszervezeti vezető közleményében.

A szövetség a munkáltatók által a Gemenc, a Kapos és a Pannon Volánnál egyoldalúan márciusban kifizetett átlagos 2,6 százalékos bérkompenzációt nem tekinti bérfejlesztésnek, mivel az csak a bérek nominális szinten tartását eredményezte - olvasható az elnök közleményében. Dobi István emlékeztet arra: a szakszervezeti szövetség egyhangú szavazattal felhatalmazást kapott a küldöttektől, hogy az OÉT bérajánlásának 6 százalékos mértékével egyenértékű havi 11.700 forintos bérfejlesztésért, a korkedvezményes nyugdíj és a dolgozók családtagjainak kedvezményes utazási feltételeinek megtartásáért folyamatosan mozgósítsa a munkavállalókat, és ha szükséges, szervezzen sztrájkot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden idők harmadik legmelegebb éve volt 2020

Minden idők harmadik legmelegebb éve volt 2020

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Talán nem érdemes beoltani a legidősebb súlyos betegeket, figyelmeztetnek a norvégok

Talán nem érdemes beoltani a legidősebb súlyos betegeket, figyelmeztetnek a norvégok