szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A büntető eljárást Gulyás Gergely (Fidesz) feljelentésére indították - írta a Magyar Nemzet.

A Debreceni Katonai Ügyészség "parancs iránti, jelentős hátrány veszélyével járó engedetlenség bűntette" miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy rendőrt abban a büntető eljárásban, amelyet Gulyás Gergely (Fidesz) feljelentésére indítottak - írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában Kiss Attila alezredes, az ügyészség vezetője az eljárásról ennél többet nem közölt, csak annyit mondott, hogy a gyanúsított panasszal élt, és szabadlábon védekezhet, mert kényszerintézkedést nem rendeltek el ellene. A lap szerint így azt sem tudni, hogy a 2006 őszi hatósági jogsértéseket vizsgáló parlamenti bizottság fideszes vezetőjének tavaly novemberi feljelentésének mely pontjában történt előrelépés. 

A honatya feljelentése három pontot tartalmazott. Az első elöljárói intézkedés elmulasztásának gyanúját vetette fel, miután Bene László akkori országos rendőrfőkapitány nem indított eljárást Gergényi Péter volt budapesti főkapitány ellen. A második az intézkedő rendőrök azonosító számának hiányával kapcsolatos. A harmadik pedig elöljárói gondoskodás elmulasztásának gyanúját fogalmazza meg azzal kapcsolatban, hogy kivonták a rendőröket az ostromlott Magyar Televízió épületéből.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rovarok 1-2 százaléka tűnhet el a Földről – évente

A rovarok 1-2 százaléka tűnhet el a Földről – évente

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora