szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csalás miatt emelt vádat az ügyészség két orvos és egy nővér ellen - értesült az MR1-Kossuth Rádió Krónika című hírműsora.

A vád szerint nyolcvannyolc beteget csapott be a Nyírő Gyula Kórház két orvosa és egy nővére 2003 és 2005 között - írja híroldalán az MR1-Kossuth Rádió. A vizsgált esetekben a meddőségi részlegen elvégzett, államilag finanszírozott nőgyógyászati műtétekért 50 és 400 ezer forint közötti összegeket kértek a páciensektől.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Krónikának úgy fogalmazott, azzal az indokkal fizettették ki a betegekkel a felmerülő ellátási díjakat, hogy ezeket a társadalombiztosítás nem fedezi, mégpedig azért, mert egy különlegesen magas szintű technológiával végzik el a beavatkozásokat. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ugyanakkor a valóságban ezeknek az ellátásoknak a teljes költségét megtérítette a kórháznak.

Az elsőrendű vádlott ügyvédje, Zamecsnik Péter azt állítja: védence, a meddőségi centrumot akkoriban vezető főorvos nem tévesztette meg a betegeket. Az osztályon - szerinte - egy speciális, Németországból hazahozott technikával operálták a meddő nőket, amelynek segítségével két külön beavatkozást egyben végeztek el. Az OEP finanszírozása pedig a két külön beavatkozásból csak egyet finanszíroz, így tehát nem lehet szó dupla finanszírozásról sem. Az ügy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik, a vádlottak szabadlábon védekezhetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brüsszelben a B-tervet készítik elő magyar és lengyel blokkolás miatt

Brüsszelben a B-tervet készítik elő magyar és lengyel blokkolás miatt

 Kell-e szégyenkezned, ha nácik voltak a felmenőid?

Kell-e szégyenkezned, ha nácik voltak a felmenőid?

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót