szerző:
Bors
Tetszett a cikk?

Füstölő hátizsákhoz riasztották a tűzszerészeket péntek délután Budapesten - a Bors úgy tudja, emberéletek kioltására alkalmas pokolgépet hatástalanítottak.

A csomagot egy József körúton álló OTP bank előterében lévő ATM-hez tette le valaki, a bank feletti lakóházat kiürítették. A tűzszerészek kihozták a gyanús hátizsákot a bankfiókból, amit a közeli metróépítkezésen robbantottak fel. A BRFK zsarolás miatt indított nyomozást az ügyben.

A Bors úgy értesült: emberéletek kioltására alkalmas, profi módon összeszerelt pokolgépet kellett hatástalanítaniuk a szakembereknek. A nyomozók most a bank biztonsági kameráinak felvételeit elemzik. A rendőrség egyelőre igen szűkszavú. Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője csupán annyit közölt: zsarolás ügyében indítottak nyomozást. A bomba típusáról, illetve a zsaroló követeléseiről még nem nyilatkoznak.

A bank fölött lakókat felzaklatta a váratlan incidens. "A két unokámmal villámgyorsan kellett elhagynom a lakást, de ők visszafordultak az ajtóban, hogy vigyük magunkkal a kutyánkat is" – mondta a lapnak Klement Tibor. "Sokáig tanítottam egy iskolában, ahol gyakoriak voltak a bombariadók. Hát most megtudtam, milyen az, amikor tényleg félni kell."

A történtekről részletesen itt olvashatnak!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hajba kaptak az olasz kormánypártok az uniós mentőpénzen

Hajba kaptak az olasz kormánypártok az uniós mentőpénzen

A Központ mellett egy másik helyet is bezártak a bulinegyedben

A Központ mellett egy másik helyet is bezártak a bulinegyedben

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója