szerző:
hvg.hu/Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A Ferenciek terén működő egyik pénzintézet környékét lezárták, a tűzszerészeket már riasztották. Később kiderült, hogy nem volt bomba a csomagban.

Nem volt robbanószerkezet vagy más veszélyes anyag abban a csomagban, melyet Budapesten, a Ferenciek terén működő egyik pénzintézetben találtak hétfőn kora este - értesült a Független Hírügynökség.

A csomagot egy védőruhába öltözött tűzszerész vizsgálta meg, miután a pénzintézetet és annak környékét lezárták. Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban lapunknak azt mondta, hogy a Ferenciek terén nem a forgalmat korlátozták, csak a bank környékét zárták le. A tűzszerészek este háromnegyed hét körül kezdték vizsgálni a gyanús csomagot.

A rendőrséget és a tűzszerészeket múlt péntek délután füstölő hátizsákhoz riasztották. A csomagot egy József körúton álló OTP bank előterében lévő ATM-hez tette le valaki, a tűzszerészek miután megállapították, hogy valódi szerkezet van a zsákban, a bank feletti lakóházat kiürítették, a környéket pedig lezárták. 

A tűzszerészek kihozták a gyanús hátizsákot a bankfiókból, amit a közeli metróépítkezésen robbantottak fel. A BRFK zsarolás miatt indított nyomozást az ügyben, mivel a hátizsákban egy levelet is találtak, amelyben harmincmillió forintot követelt a pénzintézettől az elkövető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Videó a József körúti zsarolóról

A rendőrség közzétette azokat a felvételeket, amelyeket a József körúti OTP-fiók kamerái rögzítettek a pénteken a bank előterében füstölgő hátizsákot és zsarolólevelet elhelyező személyről. A hatóság várja azok jelentkezését, akik felismerni vélik a képsorokon látható alakot.

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Trump még egy utolsót rúg a Huaweibe és partnereibe

Trump még egy utolsót rúg a Huaweibe és partnereibe

Szerbiában ötven-száz embert oltanának be óránként a koronavírus ellen

Szerbiában ötven-száz embert oltanának be óránként a koronavírus ellen