szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A főváros kedden három napra megnyitja négy világhírű fürdőjének a nagyközönség elől eddig elzárt részeit a víz világnapja alkalmából - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője.

Szűcs Panni elmondta, hogy az érdeklődők ingyenes vezetés mellett megtekinthetik a Széchenyi, a Dagály, a Lukács és a Gellért fürdőben a forráskutakat, a gépházakat, utóbbiban pedig az Európában egyedülálló, 1927-ben épült és azóta is üzemelő hullámkeltő gépet. A látogatók barlangász segítségével megtekinthetik a Lukács fürdőt termálvízzel tápláló Malomtavat, gyógyvizeket kóstolhatnak, a Dagály fürdőben pedig akár kedvezményes úszójegyet is vásárolhatnak.

A BVK szóvivője közölte: a nyílt nappal, illetve az ahhoz kapcsolódó szakmai és kulturális programokkal a főváros intézménye, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. első alkalommal csatlakozik a víz március 22-ei világnapjának megünnepléséhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez

Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez