szerző:
MTI

Putics Bence kézilabdázó szerint Zsarko Sesum kézilabdázó azt mondta neki, hogy Raffael Sándor volt az, aki Cozmát leszúrta.

Egy tanú szerint Zsarko Sesum kézilabdázó azt mondta el neki a Cozma-gyilkosságot követő napokban, hogy látta, amikor Marian Cozmát mellkason szúrták; a tanúnak ezt a nyomozati vallomását kedden ismertették a Veszprém Megyei Bíróság tárgyalásán.

A tárgyaláson tanúként megjelenő Putics Bence - aki egyébként maga is kézilabdázó - már nem emlékezett a történtekre, így a tanácsvezető bíró ismertette a nyomozati vallomását. Eszerint Zsarko Sesum azt mondta neki a gyilkosság utáni napokban, hogy Cozmát már a diszkóbeli verekedésnél megszúrták, de az "nem volt vészes, mert valószínűen csak izmot ért". Vallomása szerint Sesum beszámolt neki arról is, hogy fent az utcán viszont Cozmát "mellkason szúrták, és felfelé tépték ki belőle a kést".

"Sesum elmondta azt is, hogy Raffael Sándor volt az, aki Cozmát leszúrta" - olvasható a tanú vallomásában. (A késelő nevét - aki a bűnügy elsőrendű vádlottja - Zarko Sesum a gyilkosság utáni híradásokból tudta meg.) A tanú hozzátette azt is: Sesum "arról azonban nem tett említést, hogy Ivan Pesicet is Raffael sebesítette-e meg". (Ivan Pesic kézilabdázót a veszprémi Patrióta lokál előtt vesén szúrták, s a szervet a kórházban el kellett távolítani.)  A tanú szerint Sesum azt sem tudta megmondani, hogy őt ki rúgta fejbe, csak annyira emlékezett, hogy lehajolt a földön fekvő Marian Cozmához, s ekkor egy nagy erejű rúgás érte a fejét. A tanú a tárgyaláson a nyomozati vallomását fenntartotta.

Zsarko Sesum nyomozati vallomásában nem szerepelnek a tanú által említettek. A bíróság a múlt év október 25-én ismertette az időközben Németországba távozó kézilabdázó nyomozati vallomását. Abban Zarko Sesum azt állította, hogy kést nem látott senkinél sem. A rendőrségen így vallott: amikor felért az utcára, azt látta, hogy Marian Cozma  mozdulatlanul fekszik a földön, ekkor fölé hajolt, és igyekezett kihúzni a nyelvét, hogy meg ne fulladjon. Ekkor még nem gondolta, hogy a barátja meghalt, de a következő pillanatban egy rúgástól "összecsuklott, és eszméletét vesztette" - szerepel Zsarko Sesum nyomozati vallomásában. 

A keddi bizonyítási eljárás során a diszkóbeli felvételeket ismét levetítették a tárgyalóteremben, s elsősorban Raffael Sándor mozgását kísérte figyelemmel a bíróság, illetve a vádlottat kérdezték a látottakról. Raffael egy képsornál - amelyen ő látható, és lefelé néz - megjegyezte: "ekkor rakom el a kést, azt nézem, hogy véres-e". Raffael Sándor - aki a nyomozati vallomásaiban többször is azt állította, hogy kés nem volt nála - a hétfői tárgyaláson elismerte, hogy már a diszkóban, majd fent az utcán is megszúrt valakit.

A bíró kérdésére, hogy láthatták-e nála a kést mások, azt felelte: láthatták, bár igen nagy volt a tömeg, s a kést lefelé tartotta, és hamar eltette. Állítása szerint azért vette elő a kést, hogy védje magát, mert előtte egy üveggel leütötték, s "olyan szédült volt, hogy azt sem tudta, mi zajlik körülötte". A felvételeken jól látható az is, hogy Raffael nagy erővel meglökte Cozmát, aki emiatt a földre került. A videoképek cáfolják Raffaelnek az a védekezését, hogy ő csak békítőleg lépett Németh Győző, másodrendű vádlott és Marian Cozma közé. 

A tárgyalás szerdán igazságügyi szakértők meghallgatásával, illetőleg a szakvélemények ismertetésével folytatódik.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zsarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Napi merítés

Sesum apja, a 300 Arkan-zsoldos és a veszprémi késelés

A megvert szerb kézilabdás apja bosszúra készül, és már el is kezdett toborozni 300 kipróbált verőlegényt - adta hírül a vasárnapi késelést követően a közép-kelet-európai régió sajtója egy román lapértesülésre hivatkozva. Az Urbanlegends.hu blog utánajárt, hogyan és milyen formában terjedt a hír, amit az érintettek azóta több fórumon is cáfoltak.

Halálos motorbaleset az M5-ösön

Halálos motorbaleset az M5-ösön

Így harcol Németország az antiszemitizmus és a szélsőjobb ellen

Így harcol Németország az antiszemitizmus és a szélsőjobb ellen

Visszanéztek az időben a csillagászok, miután találtak ehhez egy trükkös megoldást

Visszanéztek az időben a csillagászok, miután találtak ehhez egy trükkös megoldást

Ajánlom magomat: Nemzeti Swingerklubot javasol mindenhová Kovács András Péter

Ajánlom magomat: Nemzeti Swingerklubot javasol mindenhová Kovács András Péter

Megerősítették a német határok ellenőrzését

Megerősítették a német határok ellenőrzését

GKI: Lakhatási válság fenyeget Budapesten

GKI: Lakhatási válság fenyeget Budapesten