szerző:
FH/Hírszerző

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a ma reggel elérhetetlenné vált gyerehaza.org portálon külföldön élő magyar fiatalok történetei mellett érveket is felsorakoztatott Magyarország mellett.

A fiatalokat hazahívó portál a címlapján Orbán Viktor miniszterelnöktől való idézettel indít: "Azokat a fiatalokat, akik még itthon vannak, itthon kell tartanunk, akik pedig elmentek, vissza kell hívnunk. Biztosítani kell számukra a tanulás, munkavállalás, otthonteremtés és családalapítás lehetőségét."

Az IKSZ a honlapot azért hozta létre, hogy segítsék a külföldet megjárt magyar fiatalokat a hazatérésben. A lapon 10 érvet is felsorakoztattak Magyarország mellett. Ezek közül a 10. az egykulcsos adó, ami szerintük versenyképes a többi európai országhoz képest. Ráadásul szerintük a "magyar álom" - szabad pálya az új ötleteknek, de szerepel a listán a Túró Rudi, a pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval, a szép lányok, a "családbarát szociális rendszer", vagy az "olcsóbb egészségügyi ellátás".

"Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele" - írták az oldalon 3. érvként.

A honlapon korábban külföldre költözött, de azóta hazatért fiatalok beszélnek történetükről. Van aki például azért jött haza az Egyesült Államokból, mert a kényelmes jólét helyett a "kihívásokkal teli karrier"-t választotta.

Egyebek mellett egy felmérés is szerepel a gyerehaza.org-on: az International Life minden évben elkészít egy listát azokról az országokról, ahol a legjobb élni. Magyarország a 20. helyet foglalja el a 2010-es felmérés szerint, ezzel 10 helyet lépett előre a listán a korábbi évekhez képest.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!