szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Zóna Taxi feljelentése alapján hivatali visszaélés és a közlekedés biztonság elleni bűncselekmény gyanújával rendelt el nyomozást az ügyészség a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságnál – értesült a Népszabadság.

A Zóna szerint a repülőtéri rendőrök a Budapest Airport Zrt. oldalán beleavatkoztak a két cég polgári jogi vitájába - olvasható a nol.hu-n. A Fővárosi Főügyészség a feljelentő panaszának helyt adott és nyomozást rendelt el – egyelőre ismeretlen tettesek ellen – a Repülőtéri Rendőri

 

©

Igazgatóságnál (RRI). A feljelentés szerint nem akadályozták meg a közlekedési rend engedély nélküli megváltoztatását, táblák áthelyezését és átalakítását. A KRESZ szerint nem létező, illetve a megtévesztő kiegészítéssel ellátott táblák egyfelől veszélyeztethetik a közlekedés biztonságát (ezért is rendelt el e tárgyban nyomozást az ügyészség), másfelől visszaélésekre ad lehetőségét a KRESZ elírásainak betartására hivatott rendőrök részéről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

A zöldek és a taxizás: mire érett meg a helyzet?

Új szereplő lépett a taxis piacra. Az okokat a szaktársak is csak találgatják. A zöld civilek viszont lelkesen támogatják a céget - bár igazgatójuk csak a bemutatkozó sajtótájékoztatón ismerte meg a cégvezetést.

MTI Itthon

A Zóna Taxi megszűnik

A Zóna-Service Zrt. közel öt év tevékenység után megszünteti taxi üzletágának tevékenységét - közölte a cég.

MTI Itthon

A Főtaxi átvette a reptéri drosztot Ferihegyen

Az MTI tudosítójának beszámolója szerint kedden nem sokkal éjfél után a repülőtér munkatársai körbevették és eltüntették a Zóna Taxi feliratot a Zóna Taxi Ferihegyi repülőtér érkezési oldalán lévő bódéjáról.

hvg.hu Itthon

A Zóna Taxi újabb feljelentése a BA ellen

Újabb feljelentést tett a Budapest Airport (BA) által a ferihegyi repülőtérről kitett Zóna-Service Taxi vezérigazgatója, Veres István a Fővárosi Főügyészségen. A Zóna illetékesei szerint ugyanis a két társaság által kialakult jogvita ellenére december 6-ról 7-re virradóra jogtalanul adták át a drosztokat a Főtaxi emberei részére. A Zóna illetékesei állítják: ha ezt nem lépi meg a BA, kötbért kellett volna fizetnie a Főtaxinak.

MTI Itthon

Csalás gyanúja miatt eljárás indult Ferihegyen

Csalás gyanúja miatt indított eljárást a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) ismeretlen tettes ellen; a gyanú szerint a Ferihegyen korábban taxiszolgáltatást végző gazdasági társaság valótlan forgalmi adatok alapján fizetett díjat a repülőtéri üzemeltetőnek - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

hvg.hu Itthon

A drosztháború a rendőrségen folyik tovább

Botrány nélkül zajlott le Ferihegyen a Zóna Taxi és a Főtaxi közötti váltás, de közel sem biztos, hogy teljesen csendben folynak le azok az eljárások, amelyek a szolgáltató csere kapcsán indultak. A Budapest Airport választott bírósághoz fordult, a Zóna pedig több feljelentést adott be - többek között önbíráskodás gyanúja miatt - a rendőrségre.

Bölcsődei dolgozók: Ha nyitva maradnak a bölcsődék, járjon soron kívüli oltás is

Bölcsődei dolgozók: Ha nyitva maradnak a bölcsődék, járjon soron kívüli oltás is

Látványos változás jött a Google Chrome-ba, már letöltheti az új kinézeteket

Látványos változás jött a Google Chrome-ba, már letöltheti az új kinézeteket

A CÖF új cége nevével is a 2022-es választásra hangolódik

A CÖF új cége nevével is a 2022-es választásra hangolódik