szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hárman meghaltak, egy ember könnyű sérüléseket szenvedett az M6-os autópályán, az 50-es kilométer közelében, Iváncsa térségében szerdán hajnalban történt balesetben, amikor két autó ütközött - közölte a rendőrség, akik szerint a balesetet okozó autó a forgalommal szemben hajtott.

Egy személygépkocsi - egyelőre ismeretlen okból - az autópálya Budapest felé vezető sávjában a forgalommal szemben haladt, amikor összeütközött az ott szabályosan közlekedő kisteherautóval - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika. A személyautóban utazó három ember - egy 56 éves és egy 55 éves ercsi férfi, valamint egy 55 éves hajléktalan - a helyszínen meghalt. Holttestüket a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A kisteherautó vezetője - egy 44 éves paksi férfi - nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

A rendőrök feltételezik, hogy az autóban utazó férfiak horgászni indulhattak, mivel a kocsiban horgászfelszerelések voltak. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya. A vizsgálat során arra is keresik a választ, hogy a balesetet okozó gépkocsivezető fogyasztott-e alkoholt, illetve más, a vezetésre hátrányosan ható szert, illetve hol hajtott fel a forgalommal szemben az autópályára.

©

Amíg a rendőrségi vizsgálat nem zárul le, addig nem tudunk nyilatkozni, mert nem ismerjük a baleset pontos, minden részletre kiterjedő okait  - mondta Belle Örs, az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. műszaki igazgatója. Mindössze annyit közölt: a társaság honlapján közleményt jelentettek meg. Ebben egyebek mellett az áll, hogy "a baleset körülményeit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság iváncsai alosztályának illetékesei szakértők bevonásával vizsgálják, az M6 Duna Zrt. szakemberei is segítik a hatóságok munkáját." A műszaki igazgató arra a kérdésre nem kívánt válaszolni, hogy az iváncsai felhajtónál mennyire egyértelműek a közlekedési viszonyok.

Két héttel ezelőtt ugyancsak hárman - köztük Zagyva István, a vétlen gépjármű ötvenhét éves vezetője, és utasa, Arnóth Sándor fideszes képviselő - haltak meg egy autóbalesetben, amely az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt, és amelynek okozója a forgalommal szemben hajtott az autópályán, ahol  frontálisan ütközött a képviselőt szállító, szabályosan közlekedő autóval.

További képek az Autómenedzser.hu autós portálon.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bejutott a kamera a galántai járványkórházba, ahol a lélegeztetőgépre kerültek 60 százaléka meghal

Bejutott a kamera a galántai járványkórházba, ahol a lélegeztetőgépre kerültek 60 százaléka meghal

Republikon: stagnál a Fidesz, erősödik a Jobbik

Republikon: stagnál a Fidesz, erősödik a Jobbik

40-50 ezer háztartást érint, hogy a Posta júliustól nem viszi ki a napilapokat

40-50 ezer háztartást érint, hogy a Posta júliustól nem viszi ki a napilapokat