szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Jogilag önálló marad a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola. A közgyűlés hatályon kívül helyezte a korábbi határozatát, amely összevonná a művészeti oktatást végző intézményt a sporttagozatos Vasvárival.

Egy hete döntött a közgyűlés a két intézmény jogi önállóságának megszüntetéséről több más alapfokú intézményt érintő költségtakarékossági intézkedés között. A friss határozat eltörlését a helyi Fidesz frakció indítványozta a csütörtöki rendkívüli ülésen a szülőkkel való egyeztetés után.

A Móricz önállóságának megtartásáért békés demonstrációt hirdetettek a szülők szombatra. Ezt megtartják, de kórusok, néptáncosok fellépésével örömünneppé alakítják - tudtuk meg Kisné Fehér Éva szervezőtől.

Takarékosság miatt tervezte több alapfokú intézmény összevonását a dunaújvárosi közgyűlés. Az intézkedésektől több mint 100 milliós megtakarítást remélt. Hogy ez végül mennyi lesz, nem tudni, mert az eredeti tervet több esetben már a múlt csütörtöki közgyűlés is megváltoztatta.

A korábban ugyancsak összevonással fenyegetett Petőfi iskola szülői szervezete demonstrációt tartott, az intézmény megmaradt. A tervekben a Mórichoz csatolták volna jogilag a Vasvárit, ezt az utolsó pillanatban változtatták meg a múlt csütörtöki ülésen, úgy, hogy a Móriczot csatolták a Vasvárihoz. Akkor már a két intézményvezető 2.5-2.5 millió forintot felajánlott a büdzséjéből a takarékossághoz. Ehhez azóta a szülők további felajánlásokat tettek, és a Fidesz frakció is felajánlott 100 ezer forintot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor egy Boeing 727-es tűnt fel a körforgalomban – videó

És akkor egy Boeing 727-es tűnt fel a körforgalomban – videó

Jahn Ferenc kórház: Nem vált működésképtelenné a II. belgyógyászati osztály

Jahn Ferenc kórház: Nem vált működésképtelenné a II. belgyógyászati osztály

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói