szerző:
MTI

Két nőt szállítottak kórházba a VII. kerületi Nefelejcs utca egyik lakóházában bekövetkezett robbanás helyszínéről, a detonáció okát még nem tudja a tűzoltóság. A ház életveszélyessé vált, ezért az ott élő hatvan embernek ki kell költöznie.

A robbanás a Nefelejcs utca 19. szám alatti kétszintes lakóház második emeletén, egy udvarra néző 30 négyzetméteres lakásban történt. A lakásban két ember tartózkodott, a tűzoltók őket eszméletlen állapotban, súlyos sérülésekkel hozták ki az épületből. A környéket a rendőrség lezárta. Kisdi Márk Máté tűzoltósági szóvivő azt mondta: az egyik sérültet a felrobbant lakás melletti, részben összedőlt lakásban találták meg. További sérültekről nem tudnak, de a biztonság kedvéért egy mentőautó a háznál maradt.

©
A ház födémszerkezete és teteje is megsérült, miként - az elsődleges adatok szerint - szomszédos lakások is. Egy, az első emeleten lakó asszony az MTI helyszínre érkezett tudósítójának azt mondta, hogy több lakás is megrongálódott a robbanás következtében.

Az első emeleten lakó egyik asszony a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy tévét nézett, mikor óriási robbanást hallott. Az asszony szerint ő már többször kérte, hogy javítsák meg a strangokat és a kéményeket, de ez nem történt meg. Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa is beszélt az egyik szomszédos lakás egyik lakójával. Ő azt mondta, hogy lakásuk konyhája teljesen tönkrement, a plafon megrepedt. Neki nem esett baja, de törmelékek hullottak rá.

A robbanás helyszínére érkező kerületi polgármester, Vattamány Zsolt (Fidesz) az MTI-nek azt mondta: a főfalak bármikor ledőlhetnek. A ház életveszélyessé vált, ezért mindenkit kiköltöztetnek. Huszonkilenc lakás 60 lakója kap ideiglenes elhelyezést egy kerületi panzióban, illetve üres önkormányzati lakásokban. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a helyszínen megjelent Mátrai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A belügy mossa kezeit az angyalrituálés gyerektábor miatt

A belügy mossa kezeit az angyalrituálés gyerektábor miatt

Nem kell Calgarynak a téli olimpia

Nem kell Calgarynak a téli olimpia

Nincs vége az ausztrál "gyümölcsterrornak", most a körtében találtak tűt

Nincs vége az ausztrál "gyümölcsterrornak", most a körtében találtak tűt

Orbánnak üzenhetett Merkel: Le kell küzdeni a nemzeti egoizmust

Orbánnak üzenhetett Merkel: Le kell küzdeni a nemzeti egoizmust

Kokaindílert fogtak a rendőrök a bulinegyedben, nem sokkal később az egész banda lebukott

Kokaindílert fogtak a rendőrök a bulinegyedben, nem sokkal később az egész banda lebukott

Még mindig sugárzik a víz Fukusimánál

Még mindig sugárzik a víz Fukusimánál