szerző:
Blikk
Tetszett a cikk?

Százszámra kell kicserélni a buszok, villamosok tábláit, a 2-es és 3-as metróban pedig egyedileg legyártott feliratokat kell kitenni – a Ferenc körút helyére a Corvin negyed kerül, a Moszkva teret a Széll Kálmán tér váltja fel.

A Blikk úgy tudja, a Margit híd budai hídfőjénél avatják fel a közeljövőben az Elvis Presley teret, a Ferenc körúti metróállomás pedig a Corvin negyed nevet veszi fel. Ezért szerepelt csak a Roosevelt tér Széchenyi térre változtatása a Fővárosi Közgyűlés tegnapi napirendjén. A budapestiek többsége a Margit híd budai hídfőjére voksolt a városháza szavazásán, Tarlós először mégis a VIII. kerületi helyszínt támogatta. Most valamiért meggondolta magát.

A városháza hírzárlatot rendelt el az ügyben. "Nem készült még el a teljes, minden átnevezést tartalmazó csomag. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek ilyen nevű terek Budapesten, hanem azt, hogy egy későbbi közgyűlés határoz majd erről" – közölte a lap érdeklődéséree Kovács Kriszta sajtóreferens. Az a bizonyos későbbi időpont július 1-je lesz, legalábbis a Főpolgármesteri Hivatal levélben arra kérte a BKV-t, hogy addig halasszák el a megállók átnevezését.

"A BKV megkezdte az átnevezésekre való felkészülést, ugyanakkor Budapesten jelenleg napirenden van néhány olyan közterület nevének megváltoztatása, amely több BKV-megállóhelynevet is érint. A Főpolgármesteri Hivataltól kapott tájékoztatás szerint a Fővárosi Közgyűlés elé hamarosan újabb javaslatokat terjesztenek be, amelyek megvitatásának jelentős az időigénye" – tudatta a BKV sajtóirodája.

Azt nem árulták el, mennyibe kerül mindez a csődközelben lévő közlekedési vállalatnak, és megtéríti-e költségeket a fővárosi önkormányzat. A Blikk azonban úgy tudja, a városházán 30 és 100 millió forint közé teszik a kiadásokat. Százszámra kell kicserélni a buszok, villamosok tábláit, a 2-es és 3-as metróban pedig egyedileg legyártott feliratokat kell kitenni – a Ferenc körút helyére a Corvin negyed kerül, a Moszkva teret a Széll Kálmán tér váltja fel. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Az egyik legjobb alap a luxustuninghoz a Mercedes S 63 AMG Coupe

Az egyik legjobb alap a luxustuninghoz a Mercedes S 63 AMG Coupe

Évtizedek óta nem volt ilyen enyhe az influenzajárvány Németországban

Évtizedek óta nem volt ilyen enyhe az influenzajárvány Németországban