szerző:
Klubrádió
Tetszett a cikk?

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke elégedett a hétvégi szakszervezeti demonstrációval, szerinte ugyanis sokkal többen mentek ki a vártnál - hangzott el a Klubrádióban.

Borsik János büszke arra, hogy a szombati rendezvény kulturált, méltóságteljese tüntetés volt, ahol nem a kukaborogatásokkal vagy a miniszterelnök becsmérlésével tűntek ki. Az érdekképviseleti vezető szerint a kormány nem foghatja be a fülét és nem tehet úgy, mintha nem hallotta volna meg a hangjukat.

Demagógnak nevezte a kormányt, mert azt mondták, egyetért a szakszervezeti demonstráció eszmeiségével. Borsik János ezzel együtt úgy véli, ha odafigyeltek, akkor meg kellett, hogy hallják a tüntetők hangját: azt, hogy mi a bajuk, a 16 százalékos személyi-jövedelemadó kulccsal, a fenyegetett korkedvezménnyel, a nyugdíjak emelésének elmaradásával, az alkotmányban a munkavállalói alapjogok csorbulásával, az új munka törvénykövének fenyegetettségével, melyben a tőke kiegyezik a kormánnyal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!