szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Töretlenül népszerű számos Fidesz-vezette Pest megyei településen a Kulcsár-ügyben szereplő Brittonhoz kötődő szentendrei cégcsoport, amely most Budakalászon bukkant föl – derül ki a csütörtökön megjelenő HVG-ből.

Évek, voltaképpen az ott rendezett 2006-os öttusa Európa-bajnokság óta tervez saját uszodát a Pest megyei Budakalász. A világbajnok Balogh Gábor akkor és ott is egyéni aranyat szerzett – talán innen táplálták a helyiek a reményt, hogy valamiféle agytrösztként a bajnok is részt vesz majd a tavaly óta városi ranggal büszkélkedő nagyra nőtt falu sportéletében. Balogh jelenleg nem egyszerű sportember, hanem Orbán Viktor miniszterelnök egyik kedvenc tanácsadója. Így persze nyilván csak közvetve tartja rajta a szemét a most megvalósulni látszó uszodaterveken. A budakalászi önkormányzat ragaszkodik ugyanis a 33 méteres és tanmedencét is magába foglaló létesítményhez a 11-es főút melletti Omszki-tó környékének rendezése során.

A fejlesztési koncepciót a szentendrei Cefam Hungary Kft. dolgozhatja ki – így döntött a napokban zárt ülésen a képviselőtestület településfejlesztési bizottsága. A svéd Cefam AB tulajdonában lévő cég a szomszédos Pomázra, egy 1,5 hektáros területre több mint 7 milliárd forintos beruházással tervezett Nemzeti Kézilabda Akadémia „projektirányítója” is. A HVG tudomása szerint a – Budakalászhoz és Pomázhoz hasonlóan – fideszes vezetésű Szentendrén aláírásra vár az az együttműködési megállapodás a Cefammal, amely a város területén lévő, részben megyei tulajdonú római kori műemlék, az úgynevezett Ulcisia Castra hasznosításáról – „római hangulatú” szállodakomplexummá alakításáról – szól, igaz, régészeti közparkot is ígérnek. A szerződést a szintén fideszes Pest megyei közgyűlési elnök, Szűcs Lajos már szignózta.

A cégcsoport hétteréről a HVG Társadalom rovatában olvashat.

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Gazdaság

A Britton újabb Pannonplast részvényeket adott el

A Britton Capital Consulting Kft. július 4. és 21. között 21 576 Pannonplast részvényt értékesített több, mint 30 millió forint értékben. Korábbi információk szerint ennek ellenére a Britton nem készül teljesen kiszállni a műanyagipari cégből.

MTI Itthon

Fidesz: volt üzleti kapcsolat Lamperth férje és a Britton között

A Fidesz közölte: birtokába került dokumentumok szerint mégis volt üzleti kapcsolat Lamperth Mónika belügyminiszter férjének ügyvédi irodája és a Britton Kft. között, ezért azt várják a kormányfőtől, hogy mentse fel “alkalmatlan” belügyminiszterét.

Itthon

Brókerbotrány: házkutatás a Britton Kft.-nél, elfogták a K and H egykori vezérét

Házkutatást tartott pénteken a rendőrség a K and H brókercégének ügyével összefüggésbe hozott Britton Kft. fővárosi irodájában, a hegyeshalmi határállomáson pedig feltartóztatták Rejtő E. Tibort, a K and H lemondott vezérigazgatóját. Előzőleg Demeter Ervin azt nyilatkozta: egyre több információ bizonyítja, hogy a Britton révén a szocialisták érintettek a brókerbotrányban. Az Orbán-kormány titokminiszterének állításait cáfolta a kormányszóvivő, közleményben utasította vissza az MSZP elnöksége, pereket is kilátásba helyezve a vádaskodás megakadályozására.

Itthon

Népszabadság: fantomvevő vette meg a volt Britton céget

"Soha életemben semmilyen cégben semmilyen részesedést nem vettem!" - idézi Sztipánovics Zoltánt - aki a papírok szerint februárban 50 százalékos tulajdonosa lett a Britton Kft. ügyvezetőjének a résztulajdonában lévő BR Med-Supportnak - a Népszabadság.

Gazdaság

A Britton és Pevdi cégeket bírságolta meg a PSZÁF

Nyilvánosan működő részvénytársaságban történt befolyásszerzés szabályainak megsértése miatt a Britton Kft-t 6 millió forintra, a Pevdi Kft-t 5 millió forintra büntette határozatában a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A hétfőn megvert PSZÁF-elnök tegnap azt nyilatkozta, hogy egy készülő felügyeleti határozat áll megveretése hátterében.

Megérkezett a Huawei idei egyik új mobilja, ilyen lett a P40 Lite

Megérkezett a Huawei idei egyik új mobilja, ilyen lett a P40 Lite

Már négy koronavírussal fertőzött beteg van a lezárt tenerifei hotelben

Már négy koronavírussal fertőzött beteg van a lezárt tenerifei hotelben

A surrey-i rendőrség palacsintákkal keresi a bűnözőket

A surrey-i rendőrség palacsintákkal keresi a bűnözőket