szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csütörtök este, nem sokkal fél nyolc előtt megnyitotta kapuit a közönség előtt a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő Zöld Pardon (ZP); a szórakozóhely azt megelőzően nyitott ki, hogy az újbudai képviselő-testület döntött volna a közterület-használati engedély ügyében.

A ZP eredetileg hat órára tervezte a nyitást. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy nem sokkal fél nyolc előtt kezdték beengedni az embereket, akik addigra már mintegy 150 méteres sorban álltak. A szórakozóhely bejárata előtt újbuda néhány közterület-felügyelője és néhány rendőr is jelen van.

A XI. kerületi képviselő-testület csütörtök kora délután kezdődött ülésének elején úgy döntött, zárt ülésen tárgyalja a szórakozóhely közterület-használati engedélyezési ügyét. A képviselők este hat óráig nem jutottak el az engedélyezési ügy tárgyalásáig, így egyelőre nem tudni, hogy az önkormányzat, illetve a hatóságok hogyan reagálnak az engedély nélküli nyitásra.

A testület ülése előtt a képviselők nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban, az önkormányzat sajtófőnöke, Baráth Andrea pedig azt jelezte, hogy a döntés után közleményt adnak ki. A képviselő-testületi ülés elején Filipsz Andrea jegyző elmondta, azért kell zárt ülést tartani, mert önkormányzati hatósági ügyeknél ez a szabály.

A ZP blog-oldalán az olvasható: "ha a szóban forgó döntés pozitív, akkor ma este – immár tizenharmadik alkalommal – a leghosszabb nyári fesztivál nyitó buliján fogtok részt venni. Ha a döntés negatív, akkor pedig a zárón".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson