szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) támogatná, ha a főváros VIII. kerületében található Köztársaság tér visszakapná régi nevét és ismét Tisza Kálmán korábbi miniszterelnök nevét viselné - közölte Semjén Zsolt pártelnök pénteken.

A KDNP elnöke ezzel párhuzamosan felidézte korábbi kezdeményezésüket is, amely szerint Ronald Reagan egykori amerikai elnök és II. János Pál pápa díszpolgárrá avatását, valamint róluk méltó közterület elnevezését javasolták.

Semjén Zsolt és Szabó Marcell, a Ronald Reagan emlékbizottság nevében Tarlós István főpolgármesternek címzett levélben kiemelte: a Fővárosi Önkormányzat döntését különösen időszerűvé tenné, hogy idén ünnepelik Ronald Reagan elnök születésének századik évfordulóját. Hasonló kezdeményezéssel éltek II. János Pál pápa személyével kapcsolatban is, aki - mint indokolták - "szabadságunk visszanyerése és lelki megújulásunk kiemelkedő szolgálója volt".

A lengyel pápa életművére az egyház is - májusi boldoggá avatásával - hangsúlyosan fel kívánja hívni a figyelmet. Kiemelkedő személyisége, hazánk iránti kitüntető figyelme miatt javasolják, hogy II. János Pál posztumusz díszpolgári címet kapjon és a főváros egy méltó közterülete a pápa nevét viselje - zárul a levél.

Huszonhat budapesti közterület kaphat új nevet a jövőben a főpolgármester előterjesztése szerint. Tarlós István a Fővárosi Közgyűlésnek egyebek mellett azt javasolja, hogy a Moszkva tér legyen ismét Széll Kálmán tér, a Margit híd budai hídfője közelében álló terület Elvis Presley nevét viselje, és a VIII. kerületi Köztársaság tér a boldoggá avatás előtt álló II. János Pál pápa emlékét őrizze. A kormánypárti többségű testület jövő szerdán dönthet a főpolgármester "csomagban" benyújtott javaslatáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Eddig nem publikált adatra kérdezett rá Szél Bernadett, Rétváritól megkapta, hogy a baloldalra nem lehet számítani

Eddig nem publikált adatra kérdezett rá Szél Bernadett, Rétváritól megkapta, hogy a baloldalra nem lehet számítani

Üzleti tranzakciók: ezekre kell minden vállalkozónak figyelnie

Üzleti tranzakciók: ezekre kell minden vállalkozónak figyelnie