szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt folytattak nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóság pénzügyi nyomozói egy Borsod megyei oktatási intézmény vezetője ellen - közölte Jánvári Regina főhadnagy, sajtóreferens pénteken. Az iskolaigazgató beismerő vallomást tett, akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Az igazgató a 2007-2008-as tanévben normatív támogatást igényelt az intézmény nevében, ám a hozzá szükséges - tanulói létszámról szóló - statisztikai adatokat meghamisította. A tanulói létszámban olyan diákok is szerepeltek, akik nem akartak az iskolába beiratkozni, egy részük pedig az érintett időszakban már nem járt iskolába - ismertette a sajtóreferens.

Hozzátette: az igazgató arra utasította az osztályfőnököket, hogy az iskolába nem járó tanulók hiányzásait ne vezessék, a szaktanárokat pedig arra, hogy az órákon észlelt hiányzásokat ne írják be az osztálynaplóba. Az oktatási intézmény így a 2007-2008-as tanévben 66 millió forint összegű támogatáshoz jutott a központi költségvetésből, amely összeg 8 millióval volt magasabb a valójában igényelhetőnél.

Az oktatási intézmény vezetője a kihallgatás során beismerő vallomást tett; tettéért akár öt évig terjedő szabadságvesztés büntetést is kaphat - jegyezte meg Jánvári Regina.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: A járdán hajtva mindenkinél gyorsabb volt ez az autós a Róbert Károly körúton

Videó: A járdán hajtva mindenkinél gyorsabb volt ez az autós a Róbert Károly körúton

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

2022 is Orbán és Karácsony párharcáról szól majd?

2022 is Orbán és Karácsony párharcáról szól majd?