szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Az első fokon eljáró Pest Megyei Bíróság öttagú büntetőtanácsa előtt folytatódnak a tanúmeghallgatások a romagyilkosságok ügyében.

Az első fokon eljáró Pest Megyei Bíróság öttagú büntetőtanácsa előtt folytatódnak a tanúmeghallgatások a romagyilkosságok ügyében. A következő napokban a négy vádlott családtagjait, illetve a vádlottak barátait hallgatja ki a bíróság, elsőként Kiss Árpád feleségét, és sógornőjét.

Egy korábbi tárgyaláson már közölte a tanácselnök, hogy az egyes vádpontokban mikor folytatja le a tanúk kihallgatását. Ezek szerint május 13-án és 17-én a besenyszögi fegyverrablás (az ügyészség szerint az ebből a rablásból származó fegyverekkel követték el a vádlottak a támadásokat).

Május 18, 24-én a galgagyörki, május 25-én a piricsei, június 1, 3-án a nyíradonyi, június 8-án a tarnabodi, június 10-én a nagycsécsi támadásokkal kapcsolatban hallgatnak meg tanúkat. Június 15-én a nagycsécsi és a tarnabodi helyszíni felvételeket tekintik meg a tárgyaláson. Végül a nyári ítélkezésig szünetig kerülnek sorra június 17-én az alsózsolcai, 21, 22 és 29-én a tatárszentgyörgyi, míg július 1-jén a debreceni menekülttábor elleni támadással kapcsolatos tanúkihallgatások.

Az összes többi esetben - így a tiszalöki és a kislétai gyilkosságokkal kapcsolatban is - csak ősszel kerül sor a tanúk vallomásainak meghallgatására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A katonaorvos whiskyjének is köszönhetjük, hogy van szárazjég az oltás szállításához

A katonaorvos whiskyjének is köszönhetjük, hogy van szárazjég az oltás szállításához

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

Videón a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 10X

Videón a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 10X