szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vona Gábor szerint az LMP hozzáállása a gyöngyöspatai helyzethez "mélységesen felháborító és romboló, pusztító". A Jobbik elnöke keddi parlamenti sajtótájékoztatóján ismételten lemondásra szólította fel a belügyminisztert.

Az ellenzéki pártelnök azt mondta: miközben Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon is az ott élő cigány lakosság egy része - és általában a később betelepült része - folyamatos terror alatt tartja a települést, főként az idős embereket, eközben "az LMP lemegy és kvázi az áldozatokat rasszistának bélyegzi, a probléma okozóit pedig mesterségesen áldozatnak állítja be". "Az egyszeri cigány ember, aki tegnap még betört a szomszédhoz, akinek a gyereke hídvámot szedett a többi gyerektől Gyöngyöspatán, az egyszeriben áldozatként találja magát és még ajándékokat, segélyt és csillebérci nyaralást is kap tevékenységéért cserébe" - fogalmazott.

A Jobbik elnöke leszögezte: Gyöngyöspatán a 2 800 lakosból ezer felnőtt, Hajdúhadházon pedig 13 ezerből hétezer ember támogatta aláírásával a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenységének folytatását, vagyis a két településen "a polgárőröknek kétharmaduk van".

Ennek tükrében Pintér Sándor belügyminiszter nyilatkozatai a polgárőrök távozásáról Vona Gábor szerint a településen élők többségének akaratával mennek szembe.

A Jobbik elnöke úgy véli: az, hogy a bíróságok is csupa felmentő ítéletet hoztak a polgárőrökkel kapcsolatos eljárásokban, illetve, hogy a tüntető rendvédelmi szakszervezetek sem tárgyalnak Pintér Sándorral is csak azt bizonyítják, hogy "a belügyminiszter körül elfogyott a levegő" és Pintér Sándornak le kellene mondania.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Atrocitás történt Gyöngyöspatán, a sérültet mentő vitte el

Könnyebb sérülésekkel, mentővel vitték kórházba azt a gyöngyöspatai nőt, akit a romák hazatérésekor az egyik cigány asszony megütött. A tettlegességet elítélte, ugyanakkor a nyílt provokációra adott rossz válasznak nevezte a helyi roma vezető közleménye, amely szerint az ütést megelőzően elhangzott: "minek jöttek haza, maradtak volna inkább ott".

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását

Nem tetszik az ügyészségnek, hogy az Állami Egészségügyi Központ volt főigazgatóját csak pénzbírságra ítélték

Nem tetszik az ügyészségnek, hogy az Állami Egészségügyi Központ volt főigazgatóját csak pénzbírságra ítélték

400 ezer éve az ősemberek is téli álmot aludhattak

400 ezer éve az ősemberek is téli álmot aludhattak