szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dunaújváros közgyűlése saját halottjának tekinti a város volt alpolgármesterét, Tóth Lászlót.

"Döbbenet és csend kísérte a hírt, Tóth László volt gazdasági alpolgármester, a ma délelőtti órákban, önkezével vetett véget életének" - olvasható a dunaújvárosi polgármester, Cserna Gábor lapunkhoz eljuttatott közleményében. "Dunaújváros közgyűlése, illetve a Polgármesteri Hivatal valamennyi dolgozója, mélyen együttérez a gyászoló családdal" - áll a közleményben. A közgyűlés saját halottjaként tekint az elhunyt Tóth Lászlóra, "családját a továbbiakban, minden lehetséges módon támogatni fogja" - írja a polgármester.

A volt alpolgármester halálhíréről kedden tájékoztatott a rendőrség. Az elsődleges megállapítás szerint idegenkezűség nem történt, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset okait és körülményeit. 

A fideszes Tóth László április 14-én mondott le tisztségéről. A közgyűléshez és a város polgármesteréhez eljuttatott - a Dunaújvárosi Hírlapban és annak internetes oldalán is megjelent - levele szerint azért döntött a lemondás mellett, mert személyét érintően "olyan súlyos mértékű bizalmatlanságot, kirekesztést tapasztalt", amely lehetetlenné tette, hogy megbízatását elveinek megfelelően, tisztességgel el tudja látni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban